Honlapunk tartalma jogvédett!
Amennyiben a honlapunkról származó hírt vagy fotót tesz közzé valahol, forrásként mindenképp tüntesse fel a www.sleddogsportclub.hu url-t!
Köszönjük megértését!

Címlap Hírek (Hosszú) beszámoló a Medve-kupáról :))

(Hosszú) beszámoló a Medve-kupáról :))

Kicsit megkésve (és a Medve-kupa fáradalmait kipihenve) írom jelen beszámolómat. :))

A Medve-kupa a 2011/2012-es szezon utolsó hazai kutyafogathajtó-versenye volt.
Az időjárás tavasziasan kiszámíthatatlan volt, és amíg a korábbi években ugyanezen a hétvégén majd megfagytunk, sajnos idén kissé melegre sikeredett az időjárás.
A verseny első napján, szombaton reggel döntés született a meleg miatt a pálya hosszának rövidítéséről. Szerencsére amúgy ez egy szintkülönbségeket nem tartalmazó pálya, így nagy megerőltetést nem jelentett.
Nagy fegyelmezettséget kértünk minden indulótól a szombat reggeli eligazítás során, hogy mindenki a kiírt időben legyen ott a rajtban, ne legyenek csúszások,
és többször felhívtuk a figyelmet, hogyha valaki úgy látja, hogy kutyája nem bírja a versenyt, ne induljon el, illetve mindenki próbáljon lazán, és nem "vérre menően" versenyezni.

Szándékuk ellenére ezúttal is voltak, akik nem tudtak a kiírt időpontban a rajtban lenni (gyerekek felügyelete, közös edzőkocsi használat és egyéb ügyek miatt), de ezt természetesen ez alkalommal is igyekeztünk rugalmasan kezelni, hisz bárkivel előfordulhat, hogy szándékán kívül akadályoztatva lesz.

A versenyzők nagyon vigyáztak egyébként is becsben tartott kutyáikra a verseny során, nem hajtották túl őket. A versenypálya útvonala maga is sok pihenésre adott lehetőséget. A terület (és telek felosztások) miatt sok irányváltásra volt szükség.
Mindkét nap állatorvosi felügyelet mellett zajlott a célba érkezés. Egyetlenegy kutyának volt állatorvosi segítségre szüksége a hétvége folyamán, de neki sem a meleg, hanem egy rossz lépés okozta sérülés miatt.
A versenypályán több helyen, és a célban is több vödör víz várta az ebeket.

A Medve-kupát az idei évben is sok ezren tekintették meg (majd 10 ezer ember látogatott el a hétvége során a Medveotthonba), késő délelőttönként pedig hatalmas sorban állás alakult ki a Medveotthon parkolója és bejárata előtt.

Ezúton is köszönjük mindenkinek a verseny építési munkáiban és lebonyolításában a segítséget:
Köffer Ákos, Krizsán András, Kalmár Réka, Nagy Péter, Ragula Regina, Matuz Lajos, Mészáros Viktor, Teszár Richárd, Wenzel Gusztáv, Rosner Gábor, Domonkos László, Fürst György. (A felsorolás sorrendjét az én emlékezetem és nem valamilyen sorrendbe helyezés határozta meg. Ha valakit kihagytam, sűrű elnézését kérem.)

Nagyon köszönjük Kuli Bálintnak, a Medveotthon igazgatójának nélkülözhetetlen segítségét,  köszönjük a Medveotthon dolgozóinak is a segítséget, hogy minket, a mániákus farkas látogatókat milliómodik alkalommal is bevittek farkasokat simogatni.
Ezúton is nagyon köszönjük a Canun dogfood és a Fehérkereszt Állatvédőliga támogatását.

Dér Andrea
(a másik szervező, Nagy László nevében is :)) )

Megosztom
 
Keresés
Partnereink

Honlapunk a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.

Ki olvas minket
Oldalainkat 6 vendég böngészi
eszksk_logo.gif