Honlapunk tartalma jogvédett!
Amennyiben a honlapunkról származó hírt vagy fotót tesz közzé valahol, forrásként mindenképp tüntesse fel a www.sleddogsportclub.hu url-t!
Köszönjük megértését!

Címlap Hírek Versenyzői beszámoló az ECF Európa-bajnokságról

Versenyzői beszámoló az ECF Európa-bajnokságról

Kétfős magyar csapat (Szász Mihály, Canicross Master Men I – ÉSZKSK és Némedi Zoltán, Canicross Men – MCSE) vett részt a Svájcban, Porrentruy-ban megrendezett ECF Canicross és Bikejöring Európa Bajnokságon. Zoli az 5. előkelő helynek en pedig az ezüstéremnek örülhettem.

 

A kétnapos verseny első napján 2,5 km a másodikon 6 km volt a teljesítendő táv. Mivel a verseny előtti héten gyakorlatilag nonstop esett az eső, így a pálya több részén felpuhult, saras, mocsaras részeken kellett végigcsúszkálni. Most duplán sok múlt a kutyán, mégpedig azon, hogy ki tudta jobban kirángatni a sárból a gazdit. Volt olyan bikejöringben nevezett induló, aki testi egészsége védelmében lemondta az indulást a pálya megtekintése után… Illetve a világbajnok szlovén Edward Schumet az utolsó sáros kb. 250 m-es emelkedőn leszállt a biciklijéről és futva tolta azt.


Minket a sár persze nem tántorított el az indulástól, mindenesetre ennél extrémebb tereppel még nem találkoztunk. Nemcsak a sár, hanem az emelkedők, veszélyes, csúszós, hosszú lejtők és helyenként hirtelen kanyarok is nehezítették a biztonságos versenyzést. Végül épségben, sárral borítva, de boldogan beértünk a célba, és örültünk a végeredménynek.

Igaz, hogy az aranyéremről összesítettben 45 másodperccel lemaradtam, de az esésem és a még csak „erős kezdő”, 17 hónapos Fagyi kutyám tapasztalatlanságát figyelembe nagyon elégedett vagyok az eredményünkkel. Főleg annak tekintetében, hogy az engem legyőző belga Wery Philipe összesített ideje és az én időm is elég lett volna a Canicross Men kategória bronzérmére.

Tovább készülünk es 4 hét múlva az IFSS VB-n megpróbáljuk a lehetetlent…

Szász Mihály

 

Megosztom
 
Keresés
Partnereink

Honlapunk a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.

Ki olvas minket
Oldalainkat 6 vendég böngészi
eszksk_logo.gif