Honlapunk tartalma jogvédett!
Amennyiben a honlapunkról származó hírt vagy fotót tesz közzé valahol, forrásként mindenképp tüntesse fel a www.sleddogsportclub.hu url-t!
Köszönjük megértését!

Címlap Hírek Lezajlott a 9. Szigetköz - Vének kupa Eredmények/Results

Lezajlott a 9. Szigetköz - Vének kupa Eredmények/Results

2021. október 9-10-én került sor a 9. Szigetköz-Vének kupára Vének településen. Ezt a versenyt egyesületünk az ÉSZKSK Vének település önkormányzatával közösen szervezi. A verseny nem jöhetne létre a helyi lakosok segítsége nélkül.
A nemzetközi megmérettetésen 7 ország közel 200 versenyzője állt rajthoz kutyafogathajtás, kutyás terepkerékpározás, tereprollerezés és kutyás futás sportágakban.
244518964 4965383053491774 3316690937473260561 n


Már pénteken délután nagy számban megérkeztek a hazai és külföldi versenyzők, legtöbben sátorral és lakókocsival, és elfoglalták helyeiket, és így kialakult egy hatalmas kutyás tábor, amelynek lakói 2,5 napon át élték az életüket együtt. Ezeknek a 2 napos versenyeinknek ez is az egyik fontos eleme, ez a különleges életforma és az összetartozás érzése. A verseny végén nagyon sokan így is búcsúztak, jövőre Veletek, ugyanitt!
A verseny első napján, szombaton reggel kimondottan hideg idő fogadott mindenkit, aminek az emberek talán kevésbé, de a kutyák annál jobban örültek. Ebben az évben a Mosoni-Duna rehalbilitációs projektje miatt a korábbiaktól eltérő volt a pálya. Az amúgy gyors pálya komoly koncentrációt igényelt kutyáktól és gazdáktól egyaránt, mivel jó részén több pályaszakaszt is egyszerre be lehetett látni, ez azt eredményezte, hogy miközben a felső részen haladtak előre a kutyák, az alsón már visszafelé jöttek mások.
Szombaton 17 órától folytatódott a program egy közös vacsorával, amit Tűz-zsonglőrök bemutatója követett, majd 19 órától 23.30 - ig tartott a már hagyományos disco, valószínűleg az egyetlen, ahol bakancsban és sport ruházatban ropják a táncot az emberek. :)))
A vasárnap reggel sajnos esővel indult, ami a versenyre szemerkélésre csendesült. Az időjárás azonban a versenyzőket nem tántorította el a részvételtől, és az első napi idő eredményeiket igyekeztek túlszárnyalni, hisz a 2 nap összesített ideje alapján került sor az eredményhirdetésre vasárnap délután (a 2. napi kategóriákon belüli rajt időpontok mindig az 1. napi eredmények alapján állnak össze). 2 napon át kiemelkedően teljesíteni sokkal komolyabb felkészülést és koncentrációt igényel mind kutya és mind gazda részéről, úgyhogy le a kalappal minden résztvevő előtt!
Eredménylista / results list

Reméljük mindenki jól érezte magát, és sok szeretettel várunk minden versenyzőt következő versenyeinken: a gyömrői versenyre (november 6-7) és a pátyi Mikulás kupára (december 4-5.) is. Nevezés / entry

Ezúton köszönjük minden támogatónak, résztvevőnek, segítőnek, hogy ott volt Véneken, részt vett, segített!
Jövőre találkozunk Véneken, a jubileumi, 10. Szigetköz-Vének kupán 2022. október 8-9-én!


Megosztom
 
Keresés
Partnereink

Honlapunk a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.

Ki olvas minket
Oldalainkat 3 vendég böngészi
eszksk_logo.gif