Honlapunk tartalma jogvédett!
Amennyiben a honlapunkról származó hírt vagy fotót tesz közzé valahol, forrásként mindenképp tüntesse fel a www.sleddogsportclub.hu url-t!
Köszönjük megértését!

Címlap Sportoljunk kutyánkkal

Sport

A legjobb edzés a kutyáknak: Kutyás Rollerezés!

Hámor Endre írása

A kutyák edzésére szerintem messze a legjobb edzésforma a rollerezés. Ennek alapvetően három oka van:
Megosztom

Bővebben...

 

Canicross, bikejöring, dogscooter…..de hogyan kezdjem?!

Avagy,
Tanácsok kezdőknek
Mi is kell hozzá?
Megosztom

Bővebben...

 

Felszerelés, baleset- és egészségvédelem az 1-2 kutyás húzósportokban

Minden húzósport közös alapfelszerelése a méretben és minőségben megfelelő, húzósportra fejlesztett hám.
????‍????Közös jellemzője ezeknek a hámoknak, hogy a nyak alatt, a mellkas elülső részén Y vonalban futnak le a vállak előtt, (soha nem fedve a vállizületeket!!), anyaguk bőrbarát, vagyis durvaságukkal nem sebesítik ki a kutyák bőrét, illetve ennek megfelelően párnázottak lehetnek a fontos részeken, és nagy részben víztaszítóak.
Megosztom

Bővebben...

 

Érdekesség: hogy alakult ki a szánhúzósportból a futásíjászat Magyarországon

Ki gondolná, hogy a magyar futásíjászat a szánhúzósportból alakult ki? Pedig bármilyen furcsa is, ez így van… Az összekötõ kapocs pedig Székely Árpád.

Megosztom

Bővebben...

 

Mit kell tudni a szánhúzó versenyekről?

Jól tudjuk, hogy minden kutya szeret futni, mozogni, ám a sok fajta között van olyan típus, amely kifejezetten szánhúzókutya. Ezek az alaszkai malamut, a samoyed, a grönlandi kutya, és szibériai husky. Ők genetikailag kizárólag erre „szakosodtak” a múlt során, tehát mind testfelépítésükben, izomzatukban és viselkedésükben a legalkalmasabbak a szánhúzásra.

Megosztom

Bővebben...

 

Általános információk

Tudjuk, hogy a szánhúzó kutyák ősei igen mostoha és zord éghajlati viszonyok között éltek és szaporodtak, csak a rövid, enyhébb tavaszi idő állt rendelkezésre egy-egy alom felneveléséhez, így ezeknek a kutyáknak “hamar fel kellett nőniük”, hogy a zord telet elviseljék.
A szibériai husky 6-7 hónapos korára csaknem eléri felnőtt méretét, ellentétben más fajtákkal a szánhúzók 1 éves korukra már “kész” kutyák. Ezért van az, hogy a világszerte népszerű agility és őrző-védő sportokban a kutyák versenyzésének alsó korhatára 15 hónap, a szánhúzó sportban pedig már a 12 hónapos kort betöltött kutyával sok országban már versenyezni lehet. (Kivéve Ausztria és a FISTC versenyek.) A sporttal való ismerkedést és a fokozatos és szakszerű képzést a szibériai husky fajtánál 6-7 hónapos kortól lehet, sőt kell elkezdeni.

Megosztom

Bővebben...

 
Keresés
Partnereink

Honlapunk a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.

Ki olvas minket
Oldalainkat 4 vendég böngészi
eszksk_logo.gif